Tuesday, April 28, 2009

I'm stuck!!

Not stuck like in traffic or what..but my brain.. it stuck! How to explain ah? emm.. I've tried to study but, I just can't move on. After doing some exercise, I stopped.. and then crushed the paper and throw it all over the floor.. Haha.. If anyone comes in our room it will be like " wow! pompuan ka apa ni yg tinggal di dalam?" haha.. mess all over the floor.. Dirty dishes with Maggie spills.. Glasses with old stink nescaffe.. OMG.. WTF is going on with us? haha.. We've tried to keep clean, but still.. there will be mess right after cleaning the other mess.. I dun noe what am I talking about.. Haha.. siap Whining here about my own bad behaviour lagi tu.. If my hubby knew about this yucky thing, he'll be mad.. cuz he is clean kind of person.. Huahuahua.. slalu di rumah sa yang kena marah ni.. sebab.. Lambat mandi pagi.. lambat mandi petang.. wahaha...teruk.. Nsib bek da x reject sa trus.. I'm trying to change Hun.. Just wait.. Now sa pndai suda masak makanan yang sebenar kan? hehe... (Before this I just cook him Nasi goreng or Maggi).. Kind of freak ba at his mom kitchen.. Coz I dun noe where the hell the thing that I needed such as ajinomoto.. kanji.. hehe.. Tambah² lagi kicap di sini len jenis.. x mcm kicap di sabah.. yang ada cap ayam tu.. sini kbanyakan cair.. Thank goodness ari tu sa balik, ada kicap mee.. pekat ni kicap da, jadi bole la sa c masak my hubby's fav dish.. Ayam masak Kicap.. Tadaa! sa pndai masak ba juga.. Blum lagi siap masak, suda hidung da pegi dapur.. Pestaim my hubby puji 'wangi ow.. cepat la siap.." hehe.. kiut.. Then bla sda siap, da komplen lagi ckit... "Len kali lau masak ayam kicap jan letak ni....(yang pepper ijau tu).." sa pun.. "ok".. x pa Gracie.. next time ada lagi.. Smpai tua da tpakasa juga makan masakan ko tu.. haha... AIk? tadi crita pasl stuck.. now what? membebel la tu.. Like I owez do.. Hikhikhik.. Actuslly kan.. tomorrow I got paper.. Hehe.. paper Costing.. paper yang sa always fail dalam test.. So funny.. I dun noe la.. last sem pun supposed to be sa fail ba tu sa rasa.. tapi lulus juga ne.. haha.. harap² sem ni xda la fail apa².. cukup la paper akaun ja yang last sem.. kira sem ni baru sa faham apa yang sa study last sem.. haha.. sebab, bru this sem yang sa btul² buat revision untuk tests, kuiz sma project paper.. Baru la sa faham macam mana mo start, mcm mana mo hurai.. and macam mana journal entries da.. budunya.. sa tebaca blog c GadisBorneo tadi.. she says something about gigi geraham.. SUda besar panjang mcm ni, dua kali sda keluar gigi geraham sa.. Sakit.. sgt sakit.. mcm baby tumbuh gigi.. Demam dlu.. bila tingu cermin, bru sedar ada gusi tkoyak.. baru la tau yg sbenarnya ko tumbuh gigi.. Ksian ni.. di ujung lagi tu.. sakit, sebab x muat tempat.. tambah² lagi gigi sa ni memang besar² kan.. adei.. bhimpit² la dorg bagi ruang kepada anggota dorg yang baru.. Pasukan pengunyah makanan..
Bebel.. Bebel.. Bebel.. (teda keja lain ka?)
Gross or what??
Ya.. ni la yang sa jumpa time bangun pagi².. actually, tengah hari.. haha.. I was going to wash my face at the sink until I found this grossy teeth brush near the sink..! Yucky!! Berus gigi tu ba, I dun noe sepa pnya, tapi.. ada benda itam² mlekat di tempat berus da tu.. I wonder why she didn't just threw away that tempat berus instead of cultivating somewhat like mushroom d situ.. eeeyee.... Geli geleman sa trus.. x jadi mo cuci muka.. Cepat² sa pg ambil fon tuk ambi gmbar ni ja.. just to share with you all.. hehe..
P/S: Jangan besa bgun lambat.. nanti bnyk benda pelik yang bakal dijumpai.. hehe.. no la.. Nasihat..: Jgn malas² kc bersih tmpt brus gg.. klau malas juga, jgn guna langsung tu tmpat berus gg.. tambah buruk ja gg kmu nnt.. hehe..

Hehe.. K la.. dats all for today... next la k?
Daa~

Monday, April 27, 2009

I'm back!


Huwaa..so long didn't update my poor lil bloggie.. So busy with all the exams.. Yesterday was my 2nd paper, and i hope i'll pass.. Cuz i dun noe wat the hell am i merepeking on my answer sheet. So tired.. I can still feel all the tiredness of the week before final.. assignments that have to be completed..Tu pun buat last minit.. tlmpau bnyk blapis² assignments.. kimett.. And the things lg yg keep haunting my mind ari tu.. ada la tu ckit fmly probs.. Not big deal.. slesai uda pun.. Oya.. my baby ba, dooi.. kin grigitan btul sda.. da pndai sda panggil sa 'mama' and his dad 'dadi'..hehe.. kiut.. and da pndai sda bdiri and jln ckit².. huwaa.. there's so much that i've missed? x apa la.. at least he still recognise me as his mom.. and i like it when he used to laugh at my ooie gooie face..hehe.. Kiut!
Oya.. bnyk pla sa buat the week before final exam start.. I've got to perform for almost 4 dinner.. siot!!! pnat jg menghafal lagu.. mencari baju utk perform..kin malu gia klau baju yang sama ja kan.. hehe.. Lama sda x upload pic.. so.. here it is..

Dinner BACCSA
My classmates..
Dinner NADIIA

Dinner Sektor B & DIA
Gila.. pnya pnat... balik ja dari dinner, dengan perut yang sangat full trus tidur.. haha.. bangun pukul 3 pagi tingu cermin, tkajut!! mcm nampk antu... mikap habes t'smudge..haha..trus pg cuci muka la ba.. Bida ne rupa klau x buka tu mikap.. Oya.. dinner yang paling best yang Pre Graduation Night.. tu ja yang paling grand sebab kna buat di Equatorial Hotel Melaka.. lagipun tu anjuran UiTM.. Ada artis undangan Nash Lefthanded tu.. yang nyanyi lagu "Halaman Rindu' sma 'Tiada lagi kidungmu'.. Pnya best time tu.. mcm konsert ba dia buat... Pengarah kami pun diam² ja.. ba, bestfriend da kan.. murah lagi tu c Nash minta.. Malam tu habis dia kna bubut le student yang mo bgambar² dgn da.. sa tingu dari jauh ja.. long distance..haha.. Malas la mo bubut.. tapi last² kawan sa suru sa bgambar ni dgn dia sebab sa suda gambar dia dengan c Nash.. kira mcm dia mo balas la ba kunun tu.. hehe..
Kikik..lucu ne..lepas ja kna snap sa dengan c Nash ni, pnya cepat yang len² tolak sa pegi tepi.. x sempat salam pun.. haha.. biar la.. I tak kesah.. hahaha.. Yang penting sa mo balik hostel ja.. terlalu kenyang suda kan.. sedap gila makanan da.. Bukan slalu dapat makan free... kan? kan? kan?

Well.. I guess thats it la for today.. bnyk ni sa mo buat.. ada paper lagi lusa.. mati la.. hehe.. Suda la blum prepare pa².. sa tbiasa prepare last minute, cuz it really helps me a lot.. Sa ada short term memory ja kan.. jd tu la.. study awal² pun, ilang juga x lama lpas tu.. hehe.. stupid me.. bila la sa mo brubah ni.. nanti la.. ni kan memang diri sa suda.. pa le buat.. kikikik..
Daa~

Wednesday, April 8, 2009

Kebingungan...

Kebelakangan ini aku malar kebingungan..bukannya apa, tapi ditaburi dengan pelbagai kabut yang silih berganti datang menimpa diriku yang malang dan kecil ini..Aduii! sakit ba tu!! mentang² sa kicil, sa kena indik² ie oleh kmurang..?
Gila.. makin menggila bingungku ini.. dengan keluarga ku, sekolah ku dan macam² lagi.. Terasa seperti mahu lenyap sahaja dari dunia ini, tapi apa bule buat.. menjadi satu dosa kalau kita tiba² lenyap padahal ajal belum sampai.. pandai² buat takdir sendiri, He'll be mad...
Hmm..Good Friday is coming soon... *Jumaat Agung*
For all the Catholics out there, its an obligation day for us to be fasting.. Well.. Hari tu masa confession, saya pg la kunun mengakun sma father selepas church.. begegar² sa mengakun.. becampur² lagi tu saya cakap.. mula² saya ckp "can I speak in Malay?" "Yes you can.." da blang tu Paado.. Then sa start la mengakun.. tiba² time start mengakun dosa² yang sa x pernah akun tahun lalu (sebab sa xda pigi church last year...) saya menagis dan start la berbahasa asing.. maksud sa.. bahasa Inggeris.. hehe.. pandai campen speaking ni tiba².. Sa pu heran sendiri.. spontan lg tu.. Then tu Paado pun bagi la sa macam² nasihat yang sangat berguna.. saya pun menangis la mengenagkan nasib saya dan dosa² yg pernah sa buat.. Tu Paado ckp "there's no need to cry for your guilt.. the only thing that you must remember is God always forgive his servants.. Just ask for it, and He will forgive you.." Butul ckp tu Paado.. ada di bible sa terbaca.. (rajin juga sa cikit² ni buka bible.. jgn kmu men²) start hari tu, sa buli menyambut suda blik.. sebelum ni x buli sebab sa x kahwin Church kan.. belum na berkat Church.. tp tu Paado ckp buli suda.. ada la tu sebab da tu.. malu sa mo kasi terang disini.. hehe..
NEXT!
Assignment sa kena reject lg.. huhu.. dapat bulat kosong ni.. tp last² tu lec suru hntar juga tu assignment.. Kena suru buat Journal Review ba tu, kmi suda siap.. tapi bila tingu balik, kmi x puas hati dengan Journal kami sebab macam teda kaitan dengan tajuk kami.. nah..dengan rajinnya kami tukar journal padahal mau hntar sma present satu kali bisuk.. bisuknya, sa pun dengan terburu² datang kelas sebab lmbat bangun..(buat assignment smpai pkul 3 pagi) smpai di kelas, kmi group 1st present.. tapi..... kawan sa yang sama² buat assignment dengan sa yg malam tu belum sampai.. ngam² sa teda kredit lg tu.. terpaksa la guna kredit kawan.. nasib baik da bek hati.. tnya la dengan kawan sa yg belum sampai tu, da cakap... belum print. CC belum buka.. Lab belum buka.. Library belum buka.. printing service di hostel pun teda, sebab urang da pigi kelas.. matai.. Last²... kosong kmi dapat.. buli juga present ba tu..tp.. tu Lec sgt marah.. Malu juga la time tu.. tapi, sa x terasa sangat malu.. Tapi perasaan marah masa tu sangat membuak²..Ada la sebabnya.. tapi sa namau ckp disini.. Takut offensive to certain individual..
NEXT Cerita!
Mamy sma daddy sa dtg KL yg hari mnggu.. Haha.. lucu jg la.. tp my mom dtg atas urusan kesihatan.. da terpaksa pg HKL (Hospital Kuala Lumpur) utk makan satu ubat.. My mom suffered Tyroid ba.. So dorg sampai airport, sa brabis ajar dorg cara nek KLIA Express.. haha..susah juga la dady sa mo sebut tu KLIA.. da kol sa..
" kami suda naik ni KL....KL apa tu? ni kereta api ba.." hahaha..
"KLIA express ba tu.. ba, kalau da cakap KL Sentral, kmu turun ah...C Gilbert tunggu kamu di sana tu"
"Ba..nanti kami mesej da."
Sa yg suruh dorg nek tren, sbb teksi mahal btul.. RM1++ pg KL sentral..kesian nnt hbs duit..
*********
"Mana c Gibert? teda pun? kami suda sampai ni...sini luar pintu suda.."
"Hah? kijap².. da on the way uda tu.. dlm tren pg KL Sentral uda tu"
"Ba..cpat².. dady ko mo charter teksi uda tu"
*********
Day 2 in KL..
Dady sa kol lepas mamy pg berubat di hospital...
"Helow? kami ok juga ni.. suda mamy ko selamat minum bom!"
"Bom?"
"Iya.. da minum tu satu jenis ubat.. kira nuklear juga.. mau kasi mati tu sel penyakit dlm badan da.."
"OO... iya pla..Mamy pigi unit radiologi pula tu kan.. ada radiasi la tu?"
"Iya.. tu doktor suru mamy ko jauh² dari urg ramai.. dalam 1 meter begitu.. tapi tadi, bgesel² juga kami tu sama urg ramai.."
Cian mamy sa.. minum Nuke.. semata² untuk kasi bagus sakit da saja.. harap² da makin sembuh.. Amen.. Sbb before this ada yg sampai 2, 3 kali minum tu ubat baru baik.. harap² ada keajaiban la untuk mamy sa..
*********
Lain hari lagi.. time dorg mamy sa mo balik sabah...
"Mcm mana ni? kami mo pigi KL Sentral ni naik tu yang di atas.."
"Monorel la mamy..."
"Iya..iya.. macam mana ni..?"
Trus sa terdengar mamy mrengek..
(Tot, poingkuro ti? au oku koilo posusuk ti kad ti.. Tot.. Koikum oku tomod... kada poh.. poingkuro ti??? yeeii...)
Translation...
(Tot, mcm mana ni? sa tia tau mau kasi masuk ni kad..Tot..bikin malu btul sa ni..tunggu dulu..mcm mana ni??? yeeii..)
Haha... sa berabis ketawa dgr da d fon.. brabis sa kasitau "kasi masuk yg di bawah tu.. tingu itu kad..ada anak panah..kasi masuk disitu yg ada besi di bawah..."
hahahahahahaha..... My parents yg jakun².. Tapi sa respect.. sbb, walaupun 1st time mamy sa dtg KL (dady sa pna dtg duuulu.. tp tu thn 80'an) tapi dorg tetap namau menyusah kelurga mertua sa.. and suami sa.. dorg mau bejalan pun sendiri².. pdahal laki sa t'tunggu² suda di rumah mau kna bwa jln sbgai guide.. hehe.. Kiut kapel..
Take care mamy and day..
skarang dorg suda slamat smpai di Sabah... Sa sgt rindu dorg.. kesian ni.. dorg dtg KL tp lgsung x tjumpa saya sma cucu dorg.. x pa la.. bln 5 nnt sa blik jg bw Gugung ah mamy...?
sa ada test sbelah malam ba yg dorg smpai KL.. Lpas tu hari satu sma hari dua sa ada kelas sama test juga.. mo dekat² final exam uda kan.. kecian... Huhu...
Adehh.. penat sa.. lately, I'm too busy for tests, quizzes and project.. so much to say and so much to do.. ni pun sa terambil kesempatan ja ni mo tulis dcni..sambil download lagu Josh Verdes.. ada urg yg view sa, buat sa addicted sma ni lagu juga.. Ba.. ni² ja la yang mampu sa tulis ni kali.. len kali sa upload gmbr² dinner yg sa attend and perform lately.. Oya.. Shit ow.. Sandal sa ilang d hotel smlm..huhu... Sandal pi kuliah lagi tu kaler puti.. ksayangan sa.. t'tinggal ba.. bis sa bawa heel kan utk psembahan kunun, last² sa kansel perform.. mrajuk ma organizer.. dorg cut bhagian sa.. uhuhu.. rugi² ja dtg.. ber la.. rezeki banyak lagi tempat len..
K la..
P/S: Cyg..if u read this blog, I hope u will always remember me.. jan g kta bsakit² hati ah? sakit tul ba tu.. bgus lg kta lbih bnyk bsayang².. kikikik... Sila muntah kepada sesiapa yang ingin puke right now.. Uwwekk!! Daa~