Thursday, March 31, 2011

Happy Birthday to my sis - Gloria

Gloria the Glory..
Yeah..My mom named her after the word 'Gloria' in the bible..same as my name.. Grace..also from the bible..That's why she didn't let us have a second christian name because the one that we have already shows  we're Christian. (=_=").. *Sampai sa buat 2nd name sa sndiri.. 'Stacie'..Hahahaha..*

Well..Today she (my sis Gloria) turned 21..Hahaha.. Siuk ja tingu adik pun ada angka '2' di depan umur.. ^_^
I can't celebrate her birthday since..well...I'm here..Johor..She's at Labuan..Studying at UMS KAL (Kampus Antarabangsa Labuan), Bachelor in International Finance (Hons). I'm very proud of her because she's a very active athlete and I always cheer for her during sports day in high school.. She's FAST! Very fast! And she won many competition too.. The highest so far if I'm not mistaken is long jump, gold medal, during Sukan Borneo last year. Clap! Clap! Ceh.. *obviously today's entry is about 'kipas'ing my sis bontot. Hahaha*

Usually when a person excell in sports, they will not in academic. Well good for my sis.. She managed to handle it! Walaupun dulu time skolah sampai cikgu kutuk2 dia sbb jarang datang kelas sbb ada latihan sukan. Dia tunjuk jg yang dia x 'bodoh'. Ujian-ujian..biasa lah..FAIL seja. Tapi..Bila PMR sma SPM..Ok bah.. xda jg yang dia gagal..tiada D lagi.. *x mcm sa*  Lepas tu dapat masuk PLKN *which I really wanted last time* then dapat lagi masuk matrikulasi Labuan *which I also wanted the most after SPM*.. Hey.. nampak sangat saya jealous.. Well. Nahh..i never get jealous.. In fact I'm happy and proud oh her. Orang cakap sibling rivalry.. Tapi..kami x pena pun bermasam muka..berebut-rebut tempat.. Masing2 ada achievement sendiri yang boleh di banggakan bah.. Dia sports.. Sa bahagian seni-seni..hihi...Kebudayaan bah..
Well..Enjoy some pictures of us..especially her.. ^_^ sila bersedia untuk ketawa besar-besar *most of it picture lama... hahaha..

 Walaupun jarak umur kami beza 3 thn, tapi kami la yg plg rapat.. ^_^ Always have the girl talk..

 Ramai orang selalu ingat kami kembar..Padahal punya la jauh beza muka kami nih..Even my dad mistakenly thought she was me!! Hahaha...

 Dia aktif Ko-Kum unit beruniform jg.. Kadet Remaja Sekolah..Best kadet kunu tym da pg wakil Sabah btanding d Perak.
1 ja problem dia..Kalau dia x suka sesuatu, betul2 dia x suka and nampak butul di muka da..Mcm ni pic d atas.. dia buring bday party d rmh cuzzy..hahaha


 Tuuna dia yang baju pink barisan depan.. *Cuba cari saya yang mana satu? *
 Yep she's taller than me..tapi ni gambar di atas tipu tu..manada dia tlmpau tinggi..Dia naik kayu tu..hahaha..
 Kasian..muka-muka hangus sbb sukan sekolah.. =P 
Ni sa sda hbs SPM..sa dtg jg pi tingu dia berlari..
 Tingu ba gigi kami..sepesen..hahaha..
 Dia seja yang ada senyuman 'manis'..itu pipi dia naik bah..Kami indak..
 Hahaha..atas ni pic baru balik dari church..Adik sa c georgina x tau dmana tym nih..kami 3 seja bgambar sma mamy..Santik kan mamy sa sini? ^_^ Tingu gigi saya..Ilang! Magic kan?! hahaha...
 This pic taken last year..main mekap2 d rumah..sa balik ja, konfem x tidur 1 malam bercerita sampai pagi..trus sambung lagi smpai bisuk dia..hahaha..x putus2 bercerita..Actually.. Gossiping.. Bhahaha!
 Dulu kami sama-sama kurus..Sekarang tinggal saya seja..haha..susah ba urg tinggi metabolisme badan nih..
 Gila bah kami nih..
 Budu-budu bah kami nih
 Cantik bah juga kami nih..Sikit-sikit la..haha
 Time dia masih panjang rambut..Tapi dia x tahan..dia lebih suka pendek rambut..Trus jeles rambut sa kalau rambut sa panjang..haha..But..She fit with her haircut now.. Sebab dia 'boyish' sikit..
 Teda suda dii tukang usai rambut sa sekarang..sebab bejauh..kalau sa di rumah, dia sanggup curl rambut sa..jaga anak sa..sa pula pi dating sama laki sama keluar jalan2 sama kawan..Adik sa sangat memahami bah.. ^_^


 1 thing about her.. She really loves kid. No matter how 'kasar' she treated them.. *kasar2 sayang bah..bukan kasar betul* she does loves kid.. Dari kicil dia jadi baby sitter jiran.. dia juga la jaga adik sa si Koyo..sebab sa sekolah pagi..Mom and dad pigi kedai dorg kerja..dia darjah 5 suda dukung2 adik pakai baju sekolah pigi kedai mamy sa hantar..then bila sa balik sekolah, sa pula ganti ambi adik bawa balik rumah..senang bah dulu..sebab ada bas aunty keluar masuk kampung..orang2 di telipok pun semua hampir kenal..And now.. Dia sangat sayang anak2 saya.. dia yang in charge jadi mama..saya guyang kaki..hahaha..siuk bah tingu anak sendiri kena sayang adik beradik yang lain.. ^_^
 Dia suka begambar... macam saya juga..tapi sa lebih prefer jadi photographer dia sma make up artist kalau ada dia.. sebab sa suka tingu hasil kerja tgn sa sendiri.. ^_^
 Owh..not to mention..She's a very good cook too!!! But she need an assistant when cooking.. Si Georgina jadi mangsa..Tukang putung bawang..tukang cuci periuk...hahaha..Saya mandur..pigi curi2 makan saja yg baru siap di masak.. Sebab sa selalu kena halau..hahaha.. "Orang x pandai masak x payah sibuk2 di dapur!" bhahahaha... On the way la nih..mo balajar..sa  suka ada dapur sa sendiri bah.. Cett! Hahaha..Alasan!
Last from me.. 
HAPPY 21 BIRTHDAY MY DEAR SISTER GLORIA FRED G.!!

P/s: Bah..suda sa kasi kenal adik sa kan.. buli la kamu risik merisik suda..Bhahaha.. x bah.. ^_^

Thursday, March 24, 2011

Azeeka's birthday song.. ^_^ (Home made)

Happy birthday to you
May all your wishes and dream come true
You were once a little cutie girl
And now you've grown up as a sweet lady

Happy birthday to you
Hope that you will have a blast
On your big day sweet 24th
Happy birthday to you

Cho/
Oh how I miss the old us
laughing and gossiping 'bout everything
And I still remember on my big day
You and the rest gave me a Teddy bear
m
Oh..
Happy birthday to you
All I can give is just a naughty song
Our friendship is very precious
Oh happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to you...

Tuesday, March 22, 2011

Family Day + Dinner BAACSA (Bachelor Accountancy)

Ni ja la update yang sempat saya post.. kebelakangan ni quite busy with this and that..
























Conclusion? I enjoy all the activities.. ^_^
Goodluck my friends in the upcoming final examination *around 4 weeks more*